ArtBy.

Voor dit project heb ik, in opdracht van de opleiding Kunst en Techniek, een nieuw merk aardbeien gecreëerd: ArtBy®. Er wordt weinig reclame gemaakt voor fruit. Wanneer men wordt gevraagd om een merk bananen te noemen, zal iedereen hetzelfde antwoorden. ArtBy® gaat hetzelfde betekenen voor de aardbeien.

In een wereld vol stress, drukte en regels staat dit merk voor ontspanning en plezier. Met het motto: 'Geniet, wees creatief met je leven en laat je inspireren door de natuur', speelt ArtBy® in op het doorbreken van de dagelijkse sleur. Leer de kleine dingen weer te waarderen en hier lol mee te hebben. Dit communiceert het merk door middel van een frisse en grappige huisstijl en campagne. Niet al te moeilijk, recht door zee, een vleugje natuur en een flinke dosis humor.

Op de eerste plaats heb ik voor dit nieuwe merk een logo gecreëerd. Een fris, vrolijk en speels logo dat goed inspeelt op de positionering van het merk.

Vervolgens heb ik dat speelse en frisse karakter omgezet in een huisstijl en daar een kleine folder voor ontwikkeld, waarin de visie van het merk duidelijk naar voren komt.

Geen enkel product is compleet zonder een herkenbare en passende packaging. Een speels en uniek merk, vraagt natuurlijk om een speelse en unieke verpakking. Fruit zit standaard in transparante plastic bakjes, de aardbeien van ArtBy® niet. Een frisse en leuke verpakking die op de fruitafdeling zeker zal opvallen.

Tot slot heb ik een campagne ontwikkeld om het nieuwe merk te lanceren. ArtBy® spoort mensen aan om creatief te zijn met aardbeien. Posters konden worden opgehangen om aan te geven wat andere mensen voor grappige en inspirerende ideeën hebben met betrekking tot aardbeien. Van een aardbeien muts, tot aardbeien nagellak, en van een auto tot koekjes in de vorm van aardbeien. Hierbij konden mensen zelf hun gekke en creatieve ideeën opsturen en hiermee een leuke prijs winnen. Daarnaast worden er actieverpakkingen met zaadjes voor een aardbeien plant verspreid om mensen te helpen met het ontdekken van hun groene vingers. Kortom: geniet van het leven met ArtBy®.